Plantas Group logo

Plantas Group køber Euroflora

Plantas Group vokser og manifesterer positionen som en af de ti største grossister i Europa inden for planter og blomster. Væksten bliver nu gødet yderligere ved at købe EuroFlora, som også vokser og har speciale i eksport at danske potteplanter.

”Vi har oplevet vækstrater på 10 pct. pr. år i de senere år, og har ambitioner om yderligere vækst ved at udvide vores eksisterende forretning ved egen kraft og opkøb. Og købet af EuroFlora er et perfekt match, fordi der er synergi mellem parterne. Sammen kan vi styrke eksporten af blomster og planter ud af Danmark og indkøb i både Danmark og Europa,” forklarer Lars Bay-Smidt, medejer og CEO i Plantas Group.

Plantas Group har 40 års erfaring som blomster- og plantegrossist med salg til bl.a. supermarkeder, blomsterhandlere og havecentre i hele Europa. Købet af EuroFlora er nummer tre i en række opkøb og det største virksomhedskøb til dato. Med hensyn til organisk vækst, så har Plantas Group bl.a. åbnet datterselskab i Tyskland ved indgangen til 2022 og udvidet i Polen.

Medarbejdere og ansatte fortsætter

EuroFlora, som Plantas Group nu køber, har gennem knap 30 år eksporteret danske potteplanter til primært Sverige, Finland og Tyskland samt keramiske løsninger under brandet Eurotrend. Alle medarbejdere og virksomhedens fem ejere fortsætter i det nye set up.

”De fleste ønsker sig en bestemt partner i livet. I Plantas Group har vi fundet en partner, hvor vi supplerer hinanden perfekt på forretningen, men nok så vigtigt har vi rødder i de samme værdier og ønsket om fortsat vækst,” siger Jim Svenssen, medejer og bestyrelsesformand i det Odensebaserede EuroFlora.

Han ser det som en forudsætning for fortsat vækst at blive en del af en større virksomhed, fordi kunderne hurtigt ændrer behov, og kravene hele tiden stiger med hensyn til digitale løsninger og dokumentation i hele værdikæden.

Begge virksomheder har logistikcentre i Odense. Inden for få år lægges logistikcentrene sammen. Det samler virksomhederne og minimere omkostningerne.

Tyskland åbner sig

EuroFloras eksport af danske potteplanter til især Sverige, Finland samt Tyskland passer godt med Plantas Groups mange års erfaring med salg af blomster og planter til supermarkeder, blomsterhandlere og havecentre i hele Europa. Et nyåbnet datterselskab i Tyskland passer som hånd i handske med EuroFloras erfaring med at sælge potteplanter til nabolandet mod syd.

”Det handler ikke ’bare’ om Tyskland. Begge parter får adgang til flere afsætningsmuligheder og mere attraktive indkøbsmuligheder. Jeg er sikker på, at vi sammen kan får 1 + 1 til at give langt mere end 2,” siger Lars Bay-Smidt