VIl du være en del af en succes?

I Plantas Group er vi ca. 200 dedikerede medarbejder i Danmark, Holland, Polen og Italien. Vi lægger vægt på at skabe jobs, som rummer masser af muligheder for faglig og personlig udvikling. Og så vokser vi konstant. Derfor har vi ofte nye og interessante jobs. Læs, hvad medarbejderne oplever i deres jobs…

Indkøber og sælger:
Øjne på stilke – kigger rundt i Danmark og resten af verden
Bo Odgaard er indkøber og sælger hos Plantas, og han sætter en ære i, at Rema 1000 har friske blomster og planter på hylderne – året rundt.
Billede af Susanne
På job i snitafdelingen:
Elsker tempoet i hverdagen

Susanne Bergmann er kendt af mange som ’Susanne fra snit’. Hun var med til at starte snitafdelingen op hos Plantas for 29 år siden, og alle, der kommer i huset, kender hende.

Har du lyst til at blive en del af holdet?
Salgschauffør:
Dagens blomster frister i bilen
Når Jacob Lykke kommer i sin store, sølvgrå lastbil fyldt med friske blomster og planter, så er blomsterhandlerne klar til at blive fristet.

Key Account Manager:

Gerne på jagt efter nye planter
Marco Bijl er Key Account Manager og sælger blomster og planter til kunder i Holland, Belgien og Finland. Han kigger nært og fjernt for at finde nye planter til kunderne.
Intern jurist:

Stort ansvar og mange opgaver

Line Revsbeck er intern jurist hos Plantas, og hendes opgaver spænder bredt. Hun rådgiver virksomheden i mange forskelligartede juridiske spørgsmål, der omfatter alt fra ansættelsesret til selskabsret, inkasso, og kontraktsret.
Sales
Indkøber og sælger:
Øjne på stilke – kigger rundt i Danmark og resten af verden

Bo Odgaard er indkøber og sælger hos Plantas, og han sætter en ære i, at Rema 1000 har friske blomster og planter på hylderne – året rundt. Det er nu 20 år siden, at han vare tømrer og skiftede savsmulden ud med det friske fra planteriget.

”Jeg kan rigtig godt lide jobbet, hvor der er stor frihed under ansvar. Mit arbejde med at passe kunderne er meget selvstændigt, og derudover har jeg et rigtigt godt team af kolleger at sparre med. Vi har det godt sammen – både fagligt og socialt,” fortæller Bo Odgaard.

En stor del af sortimentet i butikkerne bliver reserveret frem i tiden, men derudover handler det også om at friste kunden med spændende blomster og planter, som er oppe i tiden.
”Vi skal vide, hvad gartnerierne har af spændende blomster og planter i Danmark og resten af verden. I hverdagen er jeg i tæt dialog med vores kolleger hos Flora Nordic i Holland, som også orienterer sig i branchen hele tiden og finder friske prøver på planter og blomster af god kvalitet. Og så er verden heldigvis blevet ’lille’, fordi den er blevet så digital. Det betyder, at vi med vores kendskab til branchen tit kan træffe hurtige beslutninger,” siger Bo Odgaard.

Intern jurist:
Stort ansvar og mange forskellige opgaver

Line Revsbeck er intern jurist hos Plantas, og hendes opgaver spænder bredt. Hun rådgiver virksomheden i mange forskelligartede juridiske spørgsmål, der omfatter alt fra ansættelsesret til selskabsret, inkasso, og kontraktsret.

”Jeg har et stort ansvar og et meget varieret og selvstændigt arbejde. Jeg tager mig både af mere komplekse opgaver, der strækker sig over længere perioder, og mindre problemstillingerne, som skal løses her og nu. Jeg arbejder med flere forskellige juridiske områder og har mange kontaktflader både internt og eksternt. Det gør mit arbejde virkelig spændende og udviklende,” siger Line Revsbeck.

 Hun sætter stor pris på samarbejdet med kollegerne.
”Alle taler med alle og hjælper hinanden. Det er en virksomhed med høj faglighed og en rigtig god stemning. Jeg har følt mig hjemme siden første dag, jeg kom til virksomheden i august 2020,” fortæller Line.

Hun betegner kulturen i virksomhed som imødekommende, uformel og venlig. Et sted, mange gerne vil arbejde.

Billede af Susanne
På job i snitafdelingen:
Elsker tempoet i hverdagen

Susanne Bergmann er kendt af mange som ’Susanne fra snit’. Hun var med til at starte snitafdelingen op hos Plantas for 29 år siden, og alle, der kommer i huset, kender hende. Det gælder både kunder og leverandører.

Susannes arbejdsdag starter kl. 05.00, når de friske blomster bliver leveret på hovedkontoret i Tilst. Sammen med kollegerne er dagens første opgave et stort pakkearbejde, så de mange ordrer kan blive ekspederet. Og snart myldrer afdelingen med kunder, fx grossister og torvehandlere, der kommer for at udvælge dagens friske blomster til deres forretning. Senere er der kontorarbejde med indkøb og salg, samt planlægning af aktiviteter til supermarkederne.
”Vi får helt friske varer ind fra morgenstunden, og de skal jo videre med det samme. Det betyder masser af bolde i luften og højt tempo, og det kan jeg virkelig godt lidt. Der er ikke to dage, som er ens, hvilket gør jobbet spændende,” fortæller Susanne.

Hun sætter stor pris på både kunder og kolleger. ”Det er hyggeligt at have kunder i huset, der selv kommer og finder de blomster, som de gerne vil have til deres forretning, og selv om vi har travlt, så er der altid tid til et hej og en bemærkning,” siger hun og fortsætter: ”Kollegerne er jeg rigtig glad for. Selv om vi er meget forskellige, så supplerer vi hinanden fantastisk. Vi kender præcist hinandens styrker og svagheder.”

Susanne Bergmann har samarbejdsrelationer på kryds og tværs internt.
”Der er bare god stemning hos Plantas. Det er guld værd,” siger hun med et bredt smil.

Salgschauffør:
Dagens blomster frister i bilen

Blomsterhandlere i Vest- og Nordjylland kender Jacob Lykke ud og ind efter 15 år i jobbet som salgschauffør i ProFlora. Når han kommer i sin store, sølvgrå lastbil – fyldt med friske blomster og planter – så er blomsterhandlerne klar til at se, hvad han har med.
”Jeg kender blomsterhandlerne rigtigt godt. Vi snakker jo ikke kun om blomster, men også om dagen og vejen og vores familier. Det er hyggeligt,” fortæller Jacob Lykke.

Blomsterhandlerne skal gerne med en tur ud i lastbilen og kigge, mærke og dufte til det bugnende udbud af blomster og planter. Efter mange år i jobbet ved Jacob en masse om produkterne – en viden, han gerne deler med blomsterhandlerne – og den anden vej rundt.
”Jeg møder rigtigt tidligt ind om morgenen for at pakke bilen med friske varer. Det bliver til lange dage på landevejen, og det betyder så også, at jeg ikke arbejder fem dage om ugen, men derimod 3,5 dag. Det giver frihed, og det har vi fået til at gå op derhjemme,” siger Jacob.
Jacob har altid en kollega med i lastbilen. ”Det betyder selvfølgelig meget, at man har en god makker, når vi er så meget sammen. Derudover er det et dejligt frit job. Man passer sit og kender kunderne og alle deres ønsker. Og så er det jo altid sjovt, når man kan friste dem lidt ekstra,” siger Jacob.

Key Account Manager:

Gerne på jagt efter nye planter

Marco Bijl sælger hver dag blomster og planter til kunder i Holland, Belgien og Finland. Det har han gjort i 8 år, fx til havecentre, andre grossister og supermarkedskæder.

”Vi har et sortiment af tusindvis af blomster og planter, som kunderne kan købe fra. Og hvis der er noget, som de gerne vil have, som ikke lige er på listen, ja, så går jeg gerne på jagt. Jeg er nysgerrig og synes, det er spændende at besøge gartnerier for at se og høre, hvad de har. Når jeg oplever, at forbrugerne efterspørger nye planter, så opfordrer jeg også gerne gartnere til at dyrke dem,” fortæller Marco.
Eksempelvis oplever han stor efterspørgsel fra de unge forbrugere efter flere grønne planter.

”Det er sjovt at finde de næste planter, der hitter. Jeg er drevet af at få et salg i hus. Og jeg synes, at sparringen med kunderne både er spændende og lærerigt. Min glæde ved at gå på arbejde handler i høj grad også om en rigtig god arbejdsplads. Vi sidder i en gruppe af tre i en stor eksportafdeling, og vi har det rigtig godt sammen” siger Marco Bijl.

Har du lyst til at blive en del af holdet?